Elektrik ve doğal gaza zam geliyor mu? Bakan Dönmez yanıtladı

Türkiye'nin enerji merkezi haline gelmesi planına bir sene içerisinde ulaşılmasının planlandığına işaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gaza zam gelmeyeceğini açıkladı.

EKONOMİ 21.12.2022, 14:39
Elektrik ve doğal gaza zam geliyor mu? Bakan Dönmez yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın işleneceği Zonguldak’ın Filyos bölgesinde açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasından öne çıkanlar:

“Takvimi kısa süre sonra duyuracağız”

Elektrik ve doğal gaza zam gelip gelmeyeceğine dair soruyu cevaplayan Bakan Dönmez, "Yapılan ilk incelemelere göre sene başında herhangi bir zam görünmüyor. Kısa bir zaman sonra takvimi duyuracağız. " dedi.

Enerji arama çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran Fatih Dönmez, “Yeni senede bu noktada vites arttıracağız. Mevcut durumda yoğunluk sağladığımız bölgeler daha önce gaz ve petrol keşfedilen yerler. Potansiyel açısından güçlü bölgeler buralar. Ancak Doğu Anadolu’da, Ege’de ve İç Anadolu’da incelemelerimize göstereceğiz. 2022 yılında 56 üretim, 94 arama kuyusu açmışız. 2023 yılında ise 73 üretim ve 134 arama bölgesi açarak 207 kuyuya yükselteceğiz" dedi.

Plan, güvenli enerji merkezi

Türkiye’nin enerji merkezi olmasına dair vizyon hakkında ilk defa tarih açıklayan Enerji Bakanı Dönmez, "Hem satıcıyı hem de alıcıyı memnun edecek, güvenli bir şekilde bu piyasa genelinde işlem sağlayacak bir merkez oluşturulmasını planlıyoruz. Bizim hedefimiz bir sene içerisinde böyle bir piyasayı hayata geçirmek. Belki kalıcı bir piyasadan önce geçiş döneminde, daha sınırlı noktada piyasa üzerinden başlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)