Düğün yapacak olanlar dikkat

Salgın sebebiyle uygulanan kısıtlamalardan ötürü düğünlerini ertelemek mecburiyetinde kalan birçok çift sebebiyle bu yaz düğünlerin sayısında ciddi oranda artış gözlenirken, Aydınlı kuyumcular yurttaşları sahte altın hususunda uyardı.

EKONOMİ 13.07.2022, 22:23 14.07.2022, 17:03
Düğün yapacak olanlar dikkat

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görüldüğü günden beri 99 bini aşkın yurttaşın yaşamını yitirmesine yol açan koronavirüs salgını hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yurttaşların sağlığının korunması maksadıyla getirilen çok sayıda kısıtlamadan biri de düğün organizasyonlarıydı. Çok sayıda çift, kısıtlamalar sebebiyle düğünlerini ertelemek mecburiyetinde kaldı. Geçtiğimiz sene normalleşme adımları kapsamında belirli kurallara riayet etmek koşuluyla düğün salonları açılmıştı. Söz konusu salonlarında yer bulmayı başaranlar düğünlerini yaparken, yer bulamayanlar ise 2022 yazı için tarih aramaya başlamıştı. Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte düğün salonlarında adeta talep patlaması meydana gelirken, Aydınlı kuyumcular da yurttaşları sahte altına karşı uyardı.

"Tanıdık kuyumcular tercih edilmeli"

Serkan Kuyumcu adlı Aydınlı sarraf, düğünlerde sahte altınların da takılabildiğini kaydederek, "Havaların güzelleşmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Düğün ile ilgili bütün sektörlerde olduğu gibi bizim de işlerimiz açıldı. Altın fiyatlarının nerelere geldiği de herkesin malumu. Orta halli denilebilecek bir düğün yapacak olan bir çiftin ortalama takı maliyeti 80 bin lirayı buluyor. Sahtekarlar ise piyasaya sahte altın sürmekten hiç çekinmiyorlar. Yurttaşlarımız düğünlerde güç durumda kalmamak ve düş kırıklığı yaşamamak için muhakkak altın alırken ve satarken tanıdık kuyumcuları tercih etmeli." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)