Dolar ve Euro ne kadar oldu? Döviz kurunda son durum

Para ve emtia piyasalarının yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmelerle belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’de açıklanan ikinci çeyrek dönemine ilişkin büyüme tahmini ve özel sektör istihdamı piyasaları da yeniden hareketlendirdi. Peki, Dolar ve Euro'da son durum ne? İşte döviz kuruna ilişkin son gelişmeler…

EKONOMİ 31.08.2023, 09:52 31.08.2023, 09:58
Dolar ve Euro ne kadar oldu? Döviz kurunda son durum

Haftanın dördüncü gününde ABD’den gelen ekonomik gelişmeler ve altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte gözler döviz kuruna çevrildi. ABD’nin açıkladığı ekonomik gelişmelerle hareketlenen döviz kuru şu an sakin seyrediyor. Peki, en düşük 26,61 seviyesini gören Dolar, bugün en yüksek kaç seviyesine çıktı? Euro ne kadar oldu?

ABD’den gelen 2 kritik veri dolar endeksini geriletti

ABD’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin büyüme tahmini düşüş gösterirken ve özel sektör istihdamı ise beklentileri arttırdı ve piyasaları yeniden hareketlendirdi. ABD’den gelen söz konusu iki kritik veri sonrası dolar endeksi ile ABD 10 yıllık tahvil faizinde düşüş meydana geldi.

6 gelişmiş ülkenin para birimi karşısında dün Dolar endeksi 102,936’ya kadar geriledi. Bugün ise yatay yönlü seyreden dolar endeksi, 103,204’ten işlem görüyor.

Dolar bugün sakin seyrediyor

Haftanın dördüncü işlem gününde Dolar, gün içerisinde en düşük 26,61 seviyesini en yüksek ise 26,76 seviyesini gördü. Euro ise aynı dakikalarda hafif yükselerek 29,22 lira seviyesinden işlem görüyor.

Yorumlar (0)