CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu

Milyonlarca işçinin dikkati 2023 senesi asgari ücret ile ilgili yapılacak görüşmelere ve açıklamalara çevrilmiş durumda. Siyasi partiler tarafından asgari ücret beklentileri duyurulurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından bir açıklama yapıldı.

EKONOMİ 09.12.2022, 14:19 09.12.2022, 14:23
CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu

Milyonlarca kişi asgari ücrete gelecek olan zam oranı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Genel Merkezimizde gerçekleştireceğimiz basın toplantısı sonrasında partimizin asgari ücret için önerisini duyuracağız” demişti. Beklenen açıklama geldi ve CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu.

“En düşük memur maaşı hesaplanırken göz önüne alınmalı”

Partisinin asgari ücret önerisini açıklayan CHP'li Ağbaba, “En düşük şekilde verilen memur maaşı hesaplandığı sırada asgari ücrette göz önünde tutulmalıdır. Bizim teklifimiz 10 bin 128 TL’dir” dedi.

CHP’nin dışında diğer siyasi partiler de söz konusu ücret için önerilerini kamuoyu ile paylaşmıştı. İYİ Parti asgari ücret için 9 bin 600 lira teklif ederken, HDP’nin asgari ücret önerisi ise 12 bin 500 TL olarak açıklanmıştı.

Yorumlar (0)