BOREL fırsatçıları da ortaya çıktı: 7 liralık ürünü 20 liradan satıyorlar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında piyasaya sürülen borlu el dezenfektanı BOREL'de de fırsatçılık yapıldığı görüldü. El dezenfektanının tavsiye edilen satış fiyatı 7,45 lira iken bazı online alışveriş sitelerinde 20 liradan satışa sunulduğu fark edildi. 

EKONOMİ 20.04.2020, 11:22
BOREL fırsatçıları da ortaya çıktı: 7 liralık ürünü 20 liradan satıyorlar!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde vatandaşın gereksinim duyduğu ürünlerde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik denetimler artırılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından piyasaya sürülen borlu el dezenfektanı BOREL'de de fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı belirlendi. Bakanlığın 7.45 liralık satış fiyatı tavsiyesiyle piyasa sürdüğü BOREL'in 20 liraya satışa sunulduğu tespit edildi. 

Bakanlık yetkilileri, söz konusu satış fiyatının, önerilen fiyatın yaklaşık 3 katı olduğu ve bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri ise yerli ürünü fahiş fiyat uygulayarak satanların Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nda incelenmesine yönelik karar verdi. 

"2 günde 28 bin sipariş aldık"

PTT iştiraki olan ePttAVM’nin Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, borlu el dezenfektanı olan BOREL için 2 günde 28 bin sipariş aldıklarını kaydederek, "100 ml’lik BOREL, Enerji Bakanlığı’nın önerdiği satış fiyatı olan 7.45 TL’ye çıktı. Şu an için maksimum 5 adet alım limiti bulunuyor. Aynı şekilde 1 ve 5 litrelik BOREL’ler de üretimi tamamlandığında platformumuzda yer alacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)