Bakan Yanık duyurdu: “Yardımlar, hesaplara yatmaya başladı” 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu ay yaklaşık 90 milyon TL ödeme yapılacağını bildirdi. 

EKONOMİ 25.10.2021, 16:56 26.10.2021, 09:42
Bakan Yanık duyurdu: “Yardımlar, hesaplara yatmaya başladı” 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, ekim ayına ilişkin nakdi yardım ödemeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öksüz Yetim Yardımı, Kronik Hastalık Yardımı, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Asker Ailelerine Yardım, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım başlığı altında 5 farklı yardımın yapıldığını ifade eden Yanık, bu sabah itibarıyla ücretlerin banka hesaplarına yatmaya başladığını aktardı.  



Eşi vefat eden kadınlara 51,6 milyon TL destek 

Ödemelerin detaylarını paylaşan Derya Yanık, eşi vefat eden ve yardıma muhtaç olan kadınlar için toplamda 51,6 milyon TL’lik destek verildiğini açıkladı. Zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ve çocuklarına özel 2 ayrı destek programının yürütüldüğünü belirten Bakan Yanık, bu ay 23,5 milyon TL’nin bu aileler için ayrıldığını ifade etti. 



Öksüz ve yetimler için 11,1 milyon TL destek 

Yalnız babası, yalnız annesi ya da her iki aile üyesi birden vefat eden 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için bu ay toplam 11,1 milyon TL maddi destek verileceği bildirildi. Öte yandan subakut sklerozan panensefalit (SSPE) ve tüberküloz hastalığı bulunanlar için toplam 3,6 milyon TL yardım yapılacağı kaydedildi. 

Yardımların 25-28 Ekim 2021 haftasında banka hesaplarına yatacağını ifade eden Bakan Derya Yanık, toplamda 89,8 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapılacağını aktardı. 

Yorumlar (0)