Bakan Nebati: “İhracat isteyeni sırtımızda taşıyacağız”

Bakan Nureddin Nebati, MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’ndan gündeme ve yeni ekonomi modeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nebati, kur korumalı TL mevduatına 91,5 milyar TL’lik katılım olduğu sözlerine ekledi. Döviz kurunda dengelenme yaşanacağını dile getiren Bakan, yeni ekonomi modelini “heterodoks” olarak tanımladı. 

EKONOMİ 05.01.2022, 11:52 05.01.2022, 12:21
Bakan Nebati: “İhracat isteyeni sırtımızda taşıyacağız”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD’ın Başkanlar Toplantısı’nda konuştu. Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekildeydi: “Dünya genelinde saygı duyulan bir Türkiye hedefiyle yola çıktık. Büyüme trendimiz 2022 senesinde de devam edecek ve kişi başına düşen turizm geliri artırılacak. Ülkemiz, 2021’de ihracat rekoru kırdı ve 225 milyar dolara ulaştı. Artık ayda 20 milyar dolar ve üzerinde ihracat rakamlarıyla yolumuza devam ediyoruz. İhracat odaklı büyümemiz devam edecek. 2022, yeni ekonomi modelinin uygulanabilir olduğu bir sene olacak. Cari açık azalırken üretim ve istihdam da artarak devam edecek.” 



“20 Aralık milattır” 

Nebati: “Sayın Cumhurbaşkanımız yeni Türkiye Modeli’ni 20 Aralık 2021 tarihinde açıkladı ve önemli tedbirlerin bulunduğu paketi ortaya koydu. Bugün ise bu konuyla ilgili düzenlemeler meclise taşındı. Yapısal anlamda önemli dönüş sağlandı. Artık ortodoks politikaları bıraktık, heterodoks politikalara yöneldik. Bu dönem, herkesin kazandığı bir dönem olacak. Herkes rahat olsun. Yeni enstrümanlarla birlikte çalışmalarımız da devam edecek. İhracatını artırmak isteyen herkesi sırtımızda taşıyacağız.” 



Yeni ekonomi modeline katılım miktarı 

Nebati: “Döviz kurları artık dengeye kavuşuyor ve tartışılır olmaktan çıkıyor. Serbest piyasa koşullarında altın da dengeye kavuştu. Bundan sonra bu iki konuyu gündemimizden çıkartıyoruz. 4 Ocak 2022 itibarıyla kur korumalı TL mevduat hesabına katılım 91,5 milyar lirayı buldu. Şu anda ise önceliğimiz enflasyon. Bununla savaşımız da kararlılıkla devam ediyor.”  

Yorumlar (0)