Bakan duyurdu: İki uygulama hayata geçiyor!

Sınır kapılarındaki araç trafiğinin yönetilmesi ve düzenlenmesine ilişkin "Randevulu Sanal Sıra Sistemi" ile "İthalatta Yerinde Gümrükleme" uygulaması yeni yılda hayata geçecek.

EKONOMİ 14.12.2019, 09:23
Bakan duyurdu: İki uygulama hayata geçiyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Ticaret Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kurumların 2020 yılı bütçelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Pekcan, yetkilendirilmiş yükümlü sayısının yeni yılda 500'ü bulmasını beklediklerini ifade etti. 

Pekcan, "İthalatta Yerinde Gümrükleme" uygulamasının 2020 yılında devreye alınacağını bildirdi. 

Sınır kapılarındaki araç trafiğinin düzenlenmesi ve yönetilmesine ilişkin "Randevulu Sanal Sıra Sistemi" uygulamasını 2020 yılında hayata geçirileceğini kaydeden Pekcan, "Varış Öncesi Gümrükleme Projesi"nin havayolu taşımacılığına da uygulanması amacıyla çalışmaları gelecek sene bitireceklerini kaydetti. 

Pekcan, gümrük işlemlerinde modern ve etkili bir risk yönetimi anlayışını ortaya koyma çabasında olduklarını vurguladı. 

Milli Tarama Sistemi çalışmalarına başlandı 

Yurt dışından aldıkları tarama sistemlerinin Türkiye'de üretilmesi için Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordineli olarak Milli Tarama Sistemi (MİLTAR) çalışmalarına başladıklarını aktaran Pekcan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile "Tarama Ağı Projesi"nin fizibilite çalışmalarını bitirdiklerini dile getirdi. 

Pekcan, geçen sene 21 kara kapısına plaka tanıma sistemleri kurulduğunu anımsatarak, yılsonu itibarıyla 10 Ro-Ro limanında da bu sistemlerin kurulumunu hayata geçirdiklerini ifade etti. 

TÜBİTAK ile gerçekleştirilen "Yolcu Görüntüleme Sistemi"nin, gizlenen yasa dışı eşyaları fiziki müdahale olmadan belirlediğini kaydeden Pekcan, gümrüklerde ilk defa kullanılmaya başlanan insansız hava araçlarını deniz devriye ekiplerinin çalışmaları ile birleştirerek kullandıklarını bildirdi.
 

Yorumlar (0)