Bakan Dönmez: Türkiye doğal gaz satacak

Fatih Dönmez, "BOTAŞ ile Bulgargaz arasında 3 Ocak'ta çok önemli bir anlaşmaya imza atılacak. Türkiye olarak Bulgaristan'a doğal gaz satacağız." dedi.

EKONOMİ 03.01.2023, 01:33 03.01.2023, 01:33
Bakan Dönmez: Türkiye doğal gaz satacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



"Bulgaristan'a doğal gaz satacağız"

Bakan Dönmez, bugün BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) ile Bulgargaz arasında çok önemli bir anlaşmaya imza atılacağını açıkladı.

Dönmez, "BOTAŞ, son olarak Umman'da bir görüşme gerçekleştirdi. Büyük oranda da anlaşma sağladılar. Kısa süre içerisinde bir LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) anlaşması imzalanacak. Biz geçen yıl toplam 15 ülkeye gitmişiz. 3 Ocak'ta ise Bulgaristan'a bir seyahatimiz var. Orada da Bulgargaz firmasıyla BOTAŞ arasında anlaşma imzalanacak." sözlerini sarf etti. 



Günlük petrol üretimine ilişkin paylaşımda bulunmuştu

Öte yandan Dönmez, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, artış trendinde olan günlük petrol üretimi ve TPAO'nun (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) faaliyetlerine dair değerlendirmeler yapmıştı. 

Fatih Dönmez, "Hepinizi kutluyorum arkadaşlar. 'Türkiye Yüzyılı'nda hedeflediğimiz özel+kamu günlük 100.000 varil petrol üretme hedefimize kademe kademe yaklaşıyoruz." ifadelerine yer vermişti. 

Yorumlar (0)