Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih…

Asgari ücretteki zam maratonu devam ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin ne zaman belli olacağını açıkladı.

EKONOMİ 24.12.2023, 15:35 Buse Önder
Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih…

Asgari ücretteki zam sürecindeki gelişmeler merakla beklenirken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir programda asgari ücretin belirlenme tarihini açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ilk iki toplantının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önümüzdeki hafta üçüncü kez bir araya geleceğini belirten Akbaşoğlu, asgari ücretin Cumaya kadar netlik kazanacağını ifade etti.

'Alım gücünü artıracak perspektifi ortaya koyacağız'

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, en büyük işçi ve işveren sendikalarını temsil eden heyetlerle birlikte, Çalışma Bakanlığı bürokrasisinin de katılımıyla her yıl toplandığını hatırlatan Akbaşoğlu, pandeminin etkileri nedeniyle asgari ücretlerin altı aylık dilimler içinde belirlendiğini söyledi. Akbaşoğlu, Çalışma Bakanlığı'nın hakem rolünde görüşmeleri yönlendirme misyonunu üstlendiğini vurgulayarak, asgari ücrette enflasyona ezdirilmeyecek bir perspektifin ortaya konacağını belirtti.

Memur ve memur emeklisine yüzde 50 zam

Akbaşoğlu, memur ve memur emeklilerine yönelik Anayasa gereği yapılan toplu sözleşmelerde yüzde 50'ye yakın zamın söz konusu olduğunu ifade etti. Memurlar ve memur emeklilerine yönelik desteklerin devam ettiğini belirten Akbaşoğlu, bu konuda da enflasyona ezdirmeyecek bir yaklaşımın benimseneceğini söyledi.

Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin yanı sıra memur ve emekli maaşlarına ilişkin yapılan açıklamaların 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamları doğrultusunda netleşeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)