AK Partili Kabaktepe açıkladı: İşçilere yüzde 80 zam müjdesi!

İstanbul'da AK Parti’nin elinde bulunan belediyelerden işçiler için büyük zam kararı alındı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe alınan zam kararını kamuoyuyla paylaştı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından yapılan açıklamada, belediyelerde görev alan işçilere; mağduriyetlerini gidermek üzere 1 Temmuz 2022'den geçerli olacak şekilde yüzde 80 civarında zam yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. Zam kararının duyurulduğu salonda belediye başkanları da yer aldı.

EKONOMİ 10.08.2022, 16:31 11.08.2022, 13:02
AK Partili Kabaktepe açıkladı: İşçilere yüzde 80 zam müjdesi!

AK Partili belediyelerde görev alan personellerin maaşlarına yüklü oranda zam yapıldı. AK Partili belediyeler tarafından belediye personelinin maaşlarına yönelik yapılan yüzde 80'lik zam kararının ayrıntıları bu haberde...

Belediye çalışanlarına yüzde 80 zam

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti’nin elinde bulunan belediyelerdeki belediye personeline 1 Temmuz 2022'den geçerli olacak şekilde yüzde 80 oranında zam yapılması yönünde karar verildiğini duyurdu. İşçiler tarafından söz konusu karar memnuniyetle karşılanırken, kararın duyurulduğu salonda AK Partili belediye başkanlarının da bulunduğu belirtildi. 

"Yüz Yüze 100 Gün" programı çerçevesinde AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığında basın açıklamasında bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletin talebi, beklentisi, umudu ne ise AK Parti'nin bunu icraata dönüşmesi, uygulanabilir ve yapılabilir hale gelmesi için çaba harcayacağını ifade etti.

Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geleceğin Türkiye'sinin kurulacağına ilişkin inançlarını bütün vatandaşlarla paylaşacaklarını söyleyerek, "AK Parti eser ve hizmette, belediyecilikte, hükümet olarak gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetlerde adeta bir markadır. Bunu hep birlikte inşallah daha yukarı noktaya taşıyacağız. 'Aldatma üstadı'na inşallah gereken dersi hakikatle vereceğiz. Her gün yeni yeni, farklı farklı birtakım algı yalanlarıyla insanlarımızın bakış açılarını ve zihinlerini gerçek dışı olaylara yöneltmek isteyen aldatma ustacılığının meslek olmasının önüne geçeceğiz." sözlerini kullandı.

“İşçilerin mağdur olmaması için yaptık”

Belediyelerde toplu sözleşme iş görüşmelerinin şu an için devam ettiğini, geciken toplu sözleşme zammı sebebiyle işçilerin mağdur olmaması amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Kabaktepe, şunları söyledi:

"Hizmet-İş ve Öz Güven Sen ile Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası arasında gerçekleşen İstanbul AK Partili ilçe belediyelerimizdeki mevcut toplu iş sözleşmelerinde şu ana kadar uzlaşı sağlanamamasına karşın iş yerlerimizde görev alan işçi kardeşlerimizin geciken toplu iş sözleşmelerinden ortaya çıkacak olan mağduriyetlerini gidermek için belediye başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda, MİKSEN'in teklifi kapsamında belediye şirketlerimizde görevli işçilerin 1 Temmuz 2022'den geçerli olacak şekilde, şirketlerimizin yönetim kurulu kararıyla 30.06.2022'deki ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapılması yönünde karar verildi."

Yorumlar (0)