Aile ve Gençlik Fonu'ndan 150 Bin TL evlilik kredisi: Başvurular başladı!

Depremlerden etkilenen illerde Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün başladı. Evlilik kredisi uygulamasında 150 bin TL destek için ayrıntılar belli oldu. Bu kredi için başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir? Başvuru koşulları nelerdir? İşte detayları…

EKONOMİ 15.02.2024, 10:48 15.02.2024, 12:46 Buse Önder
Aile ve Gençlik Fonu'ndan 150 Bin TL evlilik kredisi: Başvurular başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Yapılan düzenleme kapsamında, Fona başvuran kişilere onaylanması halinde, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi desteği sağlanacak.

Başvurular bugünden itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlar için alınmaya başlanacak. Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan aile.gov.tr üzerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Göktaş’tan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden alınmaya başlanacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, ilk aşamada Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularını almaya başlayacaklarını belirtti. Gelecekte ise programın kapsamını genişleterek tüm Türkiye genelinde uygulanacağını ifade eden Göktaş, program kapsamında ekonomik destek alan kişilere, toplam 48 ay vadeli, ilk 2 yılı geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi desteği sağlanacağını ve fonun biriken paralarıyla orantılı olarak sürecin yönetileceğini açıkladı.

Yaş şartı olacak mı?

Fondan yararlanmak isteyen gençlerin, başvuru tarihinde 18 ila 29 yaşları arasında olmaları, yani 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Başvurularda gelir kriteri aranacak

Göktaş, "Fondan faydalanmak isteyen gençler için belirlenen bir kriter var. Çiftlerin gelir toplamı, başvuru tarihinde brüt 2 asgari ücreti aşmamalıdır" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, fondan yararlanmak isteyenlerin, başvuru tarihinde resmi nikahlarına en az 2 ay en fazla 6 ay süre kalmış olması gerektiğini vurgulayan Göktaş, başvuruların dikkatlice değerlendirileceğini belirtti.

Yorumlar (0)