Faizsiz evlilik kredisinde son durum

Mahinur Özdemir Göktaş, 'Aile ve Gençlik Fonu'na dair, "Bakanlık olarak müracaat sürecine ilişkin arka plan hazırlıklarını ve faaliyetlerini tamamladık." dedi.

EKONOMİ 17.01.2024, 18:16
Faizsiz evlilik kredisinde son durum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, basın mensuplarının suallerini cevapladı. 

Bir basın mensubunun 'Aile ve Gençlik Fonu'na dair suali üzerine Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bahse konu fonun oluşturulduğunu anımsattı.

"Bakanlık olarak müracaat sürecine ilişkin arka plan hazırlıklarını ve faaliyetlerini tamamladık." diyen Bakan Göktaş, fonun esas ve usullerinin belirlenmesine dönük Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının devam ettiğini aktardı.



"Dört sene vadeli, iki senesi geri ödemesiz..."

Programa dair bilgi veren Bakan Göktaş, "Programın ekonomik destek kısmıyla müracaatı onaylananlara toplam dört sene vadeli, iki senesi geri ödemesiz 150 bin TL kredi desteği verilecek. Söz konusu fonla ülkemizin yer altı zenginliklerinden sağlanacak gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapıyor olacağız. Gençleri, evlilik sürecinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya dönük danışmanlık ve eğitim hizmeti sunacağız." dedi. 

Kendi işini kurmak isteyen gençlerin projelerine ve girişimlerine destek sağlayacaklarını belirten Bakan Göktaş, "Fonun ilk uygulamasını afet bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise bütün gençleri kapsayacak şekilde tüm ülkede yaygınlaştıracağız." ifadesine yer verdi.

Yorumlar (0)