Aile Bakanlığı'ndan müjde: 15 Şubat'ta başlıyor!

Evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi başvuruları için tarih belli oldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için başvuru tarihini ve şartlarını duyurdu. Evlilik kredisi başvuruları ne zaman, şartlar neler ve kimler faydalanacak? İşte detaylar…

EKONOMİ 09.02.2024, 15:54 09.02.2024, 16:05 Buse Önder
Aile Bakanlığı'ndan müjde: 15 Şubat'ta başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere yönelik faizsiz evlilik kredisi başvurularının başlama tarihini ve detaylarını açıkladı. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sunulan bu krediyle evlenecek gençlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz toplamda 150 bin TL faizsiz kredi imkanı tanınıyor.

Başvuru tarihi ne zaman?

Başvuruların 15 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacağını duyuran Bakan Göktaş, krediye başvuruda bulunacak çiftlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. Başvuru yapacak olan çiftlerin, aile.gov.tr internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Başvurusu onaylanan genç çiftlere, 48 ay vadeli ve ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Bu destek, genç çiftlere evliliklerine maddi bir katkı sağlarken, ekonomik yönden daha sağlam adımlar atmalarına da yardımcı olacak.

Kimler faydalanacak?

Özellikle deprem bölgesinde yaşayan gençler, bu faizsiz krediden öncelikli olarak faydalanacak. Ancak, program ilerleyen süreçte Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu destekten yararlanmak isteyen çiftlerin ayrıca, bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, programın sadece finansal destek sağlamakla kalmayıp aynı zamanda genç çiftlere rehberlik etmeyi amaçladığını vurgulayarak, sağlıklı bir evlilik için sosyal desteklerin önemini vurguladı. Başvuru süreciyle ilgili daha fazla detayın ilerleyen günlerde duyurulması bekleniyor.

Yorumlar (0)