Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 15 milyar liralık “Türkiye Aile Destek Programı” başvuruları bugün itibarıyla başlıyor. Peki Aile Desteği Programı kimleri kapsayacak, ödemeler ne zaman, yardım miktarı ne kadar olacak?

EKONOMİ 27.06.2022, 15:26
Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir televizyon programında engellilere ve yaşlılara sağlanacak evde bakım desteğine dair birçok soruya yanıt verdi. Bu soruların içerisinde “Aile Desteği Programı”'da yer alıyordu.

Türkiye Aile Destek Programı aylık ödeme ne kadar?

Televizyon yayınında Aile destek programına ilişkin bilgilendirmeler sağlayan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan senede ortalama 4 milyon hanenin faydalanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belirli birtakım koşullar var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç kategoride destek sağlayacağız. Senelik 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında farklılık gösterecek. Bunu 12 ay süresince ve düzenli şekilde yapmış olacağız" şeklinde ifade etti.

Türkiye Aile Destek Programına başvurular ne zaman?

“Türkiye Aile Destek Programı” başvuruları 27 Haziran 2022 Pazartesi günü (bugün) başlıyor.

Türkiye Aile Destek Programı’na başvurular nasıl ve nerden yapılacak?

Başvuruların e-devlet üzerinden gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanım sağlamayanların sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına, onu da bilmemeleri durumunda Bakanlığın herhangi bir kuruluşuna veya kurumuna gittiklerinde nasıl, nereye yapmaları gerektiği hususunda yönlendirileceklerini ifade etti.

Aile Destek Programı nedir?

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Erdoğan, "Temmuz ayında meydana gelecek olan enflasyon farkı artışları ile birlikte dar gelirli kişilerin alım gücünü daha da rahatlatacağız. Aile destek programları haziran ayında başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar ayırdık. Desteklerin çerçevesini genişletecek çalışmalara devam ediyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)