650 bin TL'ye kiralık daire

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışla birlikte kira fiyatları inanılmaz boyutlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde ev bakanlar astronomik fiyatlarla karşılaşıyor. Öyle ki İstanbul’da kiralık daire için 650 bin TL aylık isteniyor.

EKONOMİ 19.07.2023, 13:33 19.07.2023, 17:33 Şeyda Gül
650 bin TL'ye kiralık daire

Bir süredir ülke gündeminde olan fahiş kira artışları, derme çatma bodrum katlarının fiyatlarının bile bile 15 bin TL'ye kadar yükselmesine neden oldu. Katta oturmak isteyenlerden çok yüksek meblağlar talep edilirken, lüks dairelerin kiraları astronomik boyutlara ulaştı.

Bir aylık kira bedeli 650 bin TL

Kiralık evlerin listelendiği bir platformda yer alan ilanda İstanbul Şişli'de bulunan 7 odalı bir daire için aylık 650 Bin TL kira istendiği görüldü. İlanı görenler ilk başta gözlerine inanamasa da başka sitelerde de benzer ilanlara rastlamak mümkün. 4+1 daire için 390 Bin TL ve 300 Bin TL gibi uçuk aylık kiralar isteniyor.

Sebebi ne?

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, TV 100’de yaptığı açıklamada ilan sitelerinde yer alan dairelerin yüksek kira fiyatlarını tamamen serbest piyasaya başladı. Üst limiti olmayan gayrimenkullerde ev sahiplerinin istediği rakamları yazdığını belirten Kırmızıtaş, aracı firmaların da istediği rakamları ev değeri olarak sunduğunu belirtti.

Alıcılar bilinçli hareket ederse fiyatlar aşağı inecektir

Alıcıların bilinçli hareket etmesi gerektiğini kaydeden Kırmızıtaş, “6+1 bir daireden bahsediyoruz, boğaz manzaralı ama ev bile değil daireden bahsediyoruz” dedi.

Evin bulunduğu katta da tek olmadığını vurgulayan Kırmızıtaş, aylık kirasının 650 bin TL olduğunu ve diğer internet sayfalarını kontrol ettiklerinde mevcutta bir kontrol olmadığı için 390 Bin TL'lik daireyi ertesi gün 550 Bin TL'ye de sunabildiklerini söyledi. Her evin bir değeri olduğunu savunan Kırmızıtaş, “Alıcılar bilinçli hareket ederse o fiyatlar otomatik olarak aşağı inecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)