3 liraya kadar inebilir

Suudi Arabistan ile Rusya'nın çekişmesiyle başlayan petrol fiyatlarındaki rekor düşüşle birlikte benzin ve motorinde ardı ardına gerçekleşen büyük indirimler bu sefer de LPG'ye geliyor. LPG fiyatlarında 85-90 kuruşluk indirim ihtimalinin ortaya çıktığını kaydeden enerji uzmanları, söz konusu indirimin bu gece yarısı pompa fiyatlarına yansımasını bekliyor. İndirimin gerçekleşirse İstanbul'da litresi 3,90'dan satılan LPG'nin fiyatı 3 liraya kadar inecek.

EKONOMİ 01.04.2020, 09:17
3 liraya kadar inebilir

OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) kurucu üyesi Suudi Arabistan ile Opec+ üyesi Rusya'nın çekişmesiyle başlayan gerilim, Brent petrolün varil fiyatını 23 dolar ile son 18 yılın en düşük seviyesine çekti. Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine peş peşe gelen indirimler geldi. Bu indirimlerin ardından gözler LGP'ye çevrildi. LPG'de büyük indirimin detayları netleşmeye başladı.

85-90 kuruş indirim öngörülüyor

Petrol fiyatlarının 23 dolara kadar inmesiyle birlikte LPG fiyatının baz alındığı Cezayir-Sonatrach fiyatlamasında da düşüş olduğunu belirten enerji sektörü uzmanları, düşen petrol fiyatları ile ortaya çıkan maliyet düşüşünün LPG fiyatlarına da yansıyacağını öngörüyor.

Yaşanan gelişmelerle birlikte LPG'nin pompa fiyatında 85-90 kuruş indirim yapılmasını öngören enerji sektörü yetkilileri, büyük indirimin bu gece yarısı pompa fiyatlarına yansıyacağını değerlendiriyor.

İndirim sonrası rakamlar ne olur?

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre söz konusu indirimin bahsedilen oranlarda gerçekleşmesi durumunda İstanbul ve İzmir'de litresi 3,90'dan satılan LPG fiyatları 3 liraya kadar gerileyecek, Ankara'da ise 3,07 liraya düşecek.

5 liranın altına inmişti

Petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin sürmesi ile son olarak benzin 10 kuruş, motorin ise 8 kuruşluk indirim almış, bu indirimlerin ardından İstanbul'da benzinin ortalam fiyatı kimi satış noktalarında 4 lira 98 kuruş seviyesine gerilemişti.

Yorumlar (0)