Yunanistan’da aşı karşıtları polisle çatıştı

Yunanistan’da hükümetin, COVID-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı aşıyı mecburi hale getirme kararına itiraz eden aşı karşıtları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

DÜNYA 22.07.2021, 01:30 24.07.2021, 20:13
Yunanistan’da aşı karşıtları polisle çatıştı

Başkent Atina’da kent merkezindeki Sintagma Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi hükümetin mecburi aşılama programını protesto etti.

Papazlar da katıldı

Birçok papazın da katıldığı protestoda Yunan bayrakları, ikonlar ve büyük boyda haç taşıyan protestocuların kendilerini uyaran güvenlik güçlerine su şişesi ve taş fırlatması üzerine polis, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu.

Diğer yandan, Atina Üniversitesi önünde bir araya gelen bir grup aşı karşıtı eylemciye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede meydana geldi.

Grupların birbirilerine sopa ve taşlarla saldırdığı olayda bir kişi yaralanırken, güvenlik güçlerinin 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

İkinci büyük kentte de protesto düzenlendi

Yunanistan'ın ikinci büyük şehri olan Selanik’te de aşı karşıtları protesto eylemi gerçekleştirdi.

Selanik Limanı’nda bulunan Beyaz Kule önünde toplanarak kent merkezine doğru yürüyen protestocular, 'zorunlu aşılamaya hayır' yazılı pankartlar ve Yunan bayrakları taşıdı.

Kapalı alanlara giriş yasaklandı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül tarihinden itibaren kamudaki sağlık personellerine ve huzurevi çalışanlarına COVID-19 aşı mecburiyeti getirileceğini açıklamıştı.

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan COVID-19 aşı sertifikasının Yunanistan’da da uygulanmaya başlanacağını duyuran Miçotakis, eğlence mekanları, tiyatrolar ve spor salonları gibi kapalı mekanlara 16 Temmuz tarihinden itibaren yalnızca aşılı bireylerin girişine izin verileceğini bildirmişti.

Yorumlar (0)