Ukrayna sınırında hareketlilik! Rus savaş uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna sınırında uçuş yapan mühimmatsız bir Su-25 tipi savaş uçağının teknik arıza sebebiyle düştüğü duyuruldu. Kazada uçağın pilotu hayatını kaybetti. 

DÜNYA 22.06.2022, 09:18 22.06.2022, 14:45
Ukrayna sınırında hareketlilik! Rus savaş uçağı düştü

Rusya’nın Ukrayna sınırında bulunan Rostov kenti üzerinde mühimmatsız uçuş yapan bir Su-25 tipi savaş uçağı, kısa süre sonra radardan kayboldu. Yapılan araştırmada, Rus savaş uçağının bölgedeki ıssız bir noktaya düştüğü belirlendi. Kazada uçağın pilotu yaşamını yitirdi. 

“Kaza sonra uçak pilotumuzun yaşamını yitirdiği belirlendi”

Akşam saatlerinde meydana gelen olayın ardından bir açıklama yayımlayan Rusya Savunma Bakanlığı, “Radardan kaybolan savaş uçağımızın Rostov bölgesinde ıssız bir noktaya düştüğü tespit edilmiştir. Kaza sonra uçak pilotumuzun yaşamını yitirdiği belirlendi. Yapılan ilk incelemelerde kazanın teknik bir arıza sebebiyle meydana geldiği tahmin ediliyor. Görevlendirilen özel bir ekip tarafından bölgedeki incelemeler sürüyor” ifadelerini yer verildi. 5 gün önce de bir başka Su-25 tipi Rus savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında düşmüş, Belgorod kentinde meydana gelen kazada can kaybı yaşanmamıştı. 

Yorumlar (0)