Ukrayna: Rusya saldırının yönünü değiştirdi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Oleksandr Shtupun, Rusya ordusunun saldırı olanaklarını Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan Bahmut ve diğer kentlere doğru yönlendirdiğini öne sürdü.

DÜNYA 21.11.2022, 01:02
Ukrayna: Rusya saldırının yönünü değiştirdi

Shtupun, YouTube hesabı üzerinden paylaştığı görüntülü mesajda, Ukrayna-Rusya arasında süren savaş ile ilgili son gelişmeleri yorumladı.

Rus birliklerinin, Ukrayna'nın çeşitli noktalarına hava saldırıları düzenlemeyi sürdürdüğünü dile getiren Shtupun, Harkiv bölgesine bağlı olan Kupyansk kentindeki sivil altyapılara iki defa hava saldırıları yapıldığını ifade etti.

Shtupun, Ukrayna'nın hudut komşusu Belarus'ta konuşlanan Rus ordusuna ait savaş uçaklarının da Ukrayna için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Bahmut'ta şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Ukrayana'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde sıcak çatışmaların devam ettiğini vurgulayan Shtupun, Rus ordusunun özelikle Bahmut kenti yönünde saldırıları artırmaya çabaladığını iddia etti. 

Shtupun, "Düşman bütün gayretlerini Novopavlovka, Avdiivka ve Bahmut tarafındaki saldırı operasyonlarını devam ettirmeye yönlendiriyor." diye konuştu.

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Bahmut kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. 

Donetsk bölgesini tümüyle ele geçirmeye çalışan Rusya Federasyonu, Bahmut kentini de kontrol etmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)