Ukrayna: “Kimse bize SİHA satmazken Türkiye ile sorunumuzu çözdük"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, savunma sanayisi ürünleri alımında pek çok ülkede reddedildiklerini fakat ihtiyaçları olduğunda Türkiye’nin en büyük destekçileri olduğunu belirtti. 

DÜNYA 06.07.2021, 07:17
Ukrayna: “Kimse bize SİHA satmazken Türkiye ile sorunumuzu çözdük"

Türkiye, yerli ve milli olarak ürettiği İHA ve SİHA’lar ile dünya genelinde adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Pek çok ülkenin satın almak üzere siparişlerini verdiği araçlar hakkında Ukrayna’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Türkiye’yi gururlandıran açıklamalarda bulundu.  



“İçinde bulunduğumuz krizi Türkiye ile çözdük” 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: “Pek çok ülke ile sıkıntılar yaşadık. Savunma sanayi aracı alamadığımız ülkeler oldu. İçinde bulunduğumuz krizi Türkiye ile çözdük. Ardından İngiltere ve ABD ile de anlaştık Dünyadaki önemli ülkeler siyasi sebeplerden dolayı bize silah satmıyorlar. Bu şekilde ülkemizi, NATO’nun geniş imkanlarına eriştirdik.” 

Kuleba, Ukrayna’nın NATO üyeliği hakkında şu yorumu yaptı: “Ülkemiz, NATO üyesi olacak fakat bunun için zamana ihtiyacımız var. NATO üyesi olana kadar etrafımızı diğer ülkelerle çevirmeliyiz.” 



Ukraynalı bir ekip Türkiye’de eğitim görüyor 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Bayraktar TB2 araçlarını Türkiye’den sipariş ettiklerini ve bu araçları kullanacak Ukraynalı bir ekibin de Türkiye’de eğitim aldığını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. 

Yorumlar (0)