Trump’a bir rakip daha: Pence, hazırlıklara başlayacak

ABD’de başkanlık yarışı şimdiden kızışmaya başladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık mücadelesinde karşısına Mike Pence geçmek için hazırlık yapmaya başladı.

DÜNYA 01.06.2023, 16:59 02.06.2023, 12:08
Trump’a bir rakip daha: Pence, hazırlıklara başlayacak

ABD’de başkanlık için mücadelede adaylar belirlenmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Yardımcısı Pence, 7 Haziran günü Lowa eyaletinde gerçekleştireceği açıklamada yaparak adaylığını duyuracak.

Kampanya başlatacak

Gelecek yıl gerçekleştirecek başkanlık seçimleri çalışmalarında Cumhuriyetçi Parti'den adaylığını açıklayacak olan Pence, başkanlık kampanyasına başlayacak.

Eski dönemlerde beraber çalışma sağladıkları Trump'a rakip olarak çıkacak Pence, anketlerde Trump ve diğer Cumhuriyetçi aday Ron DeSantis'in sonrasında en popüler kişiler içerisinde bulunuyor.

Mevcut durumda Cumhuriyetçi Parti'den adaylıklarını açıklayan diğer isimler içerisinde siyasetçi Asa Hutchinson, Senatör Tim Scott, muhafazakar siyahi radyo sunucusu Larry Elder, iş insanı Perry Johnson, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy ve eski ABD BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley gibi isimlerde bulunuyor.

Demokrat Parti'den ise yazar Marianne Williams, eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr. Ve Başkan Joe Bidenve adaylıklarını resmen açıklamıştı.

Yorumlar (0)