Trump, stokçulara ve fırsatçılara darbe yapacak!

ABD'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede kullanılan ürünleri stoklayanlara ve fırsatçılık yaparak ürünleri fahiş fiyatlara satanlara yönelik tedbir alınıyor.

DÜNYA 24.03.2020, 06:28
Trump, stokçulara ve fırsatçılara darbe yapacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede kullanılan tıbbi ekipmanlar başta olmak üzere birçok kaynağın stoklanmasını ya da ürünlere fahiş fiyat uygulanmasını engellemek için yeni bir kararname imzaladığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Adalet Bakanı William Barr ile basın karşısına çıktı ve açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bugün yeni bir kararname imzaladığını duyuran ABD Başkanı Donald Trump, "Bu kararname, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önlenmesi ve tedavi edilmesi için hayati öneme sahip el dezenfektanı, maske, koruyucu ekipmanlar gibi kaynakların stoklanmasını ya da fahiş fiyatlara satılmasını engelleyecek." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının hangi ürün ve ekipmanların bu kararnameye dahil edileceğini görüşüp kararlaştıracaklarını belirterek, "Kimsenin Amerikan halkının acılarını kendi çıkarları için istismar etmesine izin vermeyiz." uyarısında bulundu.

"Günün birinde kapınızı çalarız"

Adalet Bakanı William Barr ise şu açıklamayı yaptı:

"Burada bahsettiğimiz kişiler, belirli malzemeleri piyasayı maniple etmek ya da karaborsada satmak için stoklayan kişiler. Evinizde büyük oranda tuvalet kağıdı stoğu yaptıysanız korkmayın. Ama deponuzda birçok koruyucu maske varsa günün birinde kapınızı çalarız."

"Virüse ilişkin rakamlar daha da kötü olacak"

ABD Başkanı Donald Trump diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka ve ölümlerinin hızla artmasına ilişkin olarak da, "Koronavirüse ilişkin rakamlar, kesinlikle daha da kötü olacak. Bunu en aza indirgemek için çalışıyoruz. Rakamlar elbette zaman içinde artacaktır fakat günün birinde azalmaya başlar." diye konuştu.

Geçen haftalardaki basın toplantılarında koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustosu bulabileceğini kaydeden ABD Başkanı Donald Trump, bugünkü aüçıklamasında ise "Ülkenin normale dönmesi 3-4 ay sürmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bilim adamları bizim hamlemizi desteklemiyor"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ABD ekonomisi üzerinde alınan tedbirlerin gevşetilmesini savunan ABD Başkanı Donald Trump,"Ekonomiyi bir an önce açmayı düşünüyorum. Bu aylar sürmeyecektir. Virüse karşı alınan önlemlerin sonucunun, sorunun kendisinden daha büyük olmasını istemiyorum." şeklinde konuştu. 

Gazetecilerin, "Koronavirüse karşı tedbirlerin gevşetilmesini, bilim insanları onaylıyor mu?" sorusuna ABD Başkanı Donald Trump, "Hayır bilim insanları bu fikri desteklemiyor." cevabını verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronvirüsün (Covid-19) ülke içinde yayılımına ilişkin, "Koronavirüs New York gibi bazı noktalarda yoğun, buralarda koronavirüse yakalananlara karantina uygulanır. Fakat koronavirüsten etkilenmeyen birçok yer de var. Niye bazı yoğun bölgeler için tüm ülkeyi kapatalım?" diye sordu.

Melania Trump da test yaptırmış

Eşi Melania Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırıp yaptırmadığına yönelik soru üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Evet o da test yaptırdı. Sonuç negatif çıktı. Kendisi şu anda gayet iyi." bilgisini verdi.

Trump, doktorun yanından uzaklaştı

Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump'ın, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile Mücadele Görev Gücünde çalışan Dr. Deborah Birx'ün "Hafta sonu biraz ateşim vardı. Koronavirüsten şüphelendim." ifadeleri üzerine doktorun yanından uzaklaşması ise gündem oldu. 

Dr. Deborah Birx'ün, "Test yaptırdım ve sonuç negatif." açıklamasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump Dr. Deborah Birx'e teşekkür ederek tekrar yanına geldi.

Yorumlar (0)