Trump korkuttu: Temmuz ya da Ağustos'u bulabilir...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 15 günlük eylem planı açıklandı. Başkan Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının tamamen kontrol altına alınmasının Temmuz ya da Ağustos'u bulabileceğini kaydetti.

DÜNYA 17.03.2020, 09:36 17.03.2020, 09:44
Trump korkuttu: Temmuz ya da Ağustos'u bulabilir...

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 kriziyle mücadele için 15 günlük eylem planını açıkladı. Söz konusu plana göre, ABD'lilere, 10 kişiden fazla gruplar halinde bir araya gelmekten kaçınmaları vurgusu yapıldı.

Öte yandan İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerinde geçici süreliğine kapatma kararı alınan mekanlara resmen yasak getirilmese de Donald Trump konuşmasında, "İnsanlar barlar, restoranlar, yemek yerlerinden uzak durmalı ve mümkünse seyahat etmemeli” diyerek herkesin bu fedakârlıkları şimdi yapması hâlinde virüsün yenilebileceğini kaydetti.

Yeni tip koronavirüse karşı aşı denemesinin yapıldığını da söyleyen Trump, bunun tarihte yapılan en hızlı aşılardan biri olduğunu belirtti. Amerikan Başkanı, ülkede sokağa çıkma yasağının ise, henüz devreye girmeyeceğini aktardı.

Trump: Kontrol altına alınması Temmuz ya da Ağustos'u bulabilir

Trump, salgının tamamen kontrol altına alınmasının Temmuz veya Ağustos aylarını bulabileceğini söylerken, borsadaki hareketlilik ve ekonomik duruma yönelik olarak da "resesyon bir numaralı önceliğim değil” ifadelerini kullandı.

Ulusal acil durum ilan eden ABD, salgın büyük hızla yayılmaya devam ederken önlem almaya çalışıyor. Son olarak, Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının da, tedbirler çerçevesinde izole edileceği açıklandı.

Yorumlar (0)