Trump ırkçı paylaşım yaptı, sildi!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Twitter hesabından ırkçı bir paylaşım yaptı. Gelen tepkiler üzerine Trump paylaşımını kaldırdı.

DÜNYA 29.06.2020, 08:39
Trump ırkçı paylaşım yaptı, sildi!

Sosyal medyayı aktif kullanan dünya liderlerinin başında gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

The Villages’taki harika insanlara teşekkür ettğini, Radikal Sol'un hiçbir şey yapmadığını, Demokratların sonbaharda düşeceğini belirterek, "Yolsuz Joe postu deldirdi. Yakında görüşmek üzere!" diyerek bir video paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump’a kısa sürede binlerce tepti geldi. Gelen tepkiler Donald Trump'ın ifadelerine değil, paylaşımında yer alan videodaki ırkçı söylemlere idi.

Videoda Trump destekçileri ile karşıtları arasında küfürlü söz düellosu yaşanıyor. Golf arabası kullanan Trump yanlılarından biri, ırkçı slogan olan "White Power" yani "Beyazların Gücü" diyor. Trump karşıtları ise adama “Nazi” ve “Irkçı” diye bağırarak karşılık veriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, gelen tepkilerden sonra videoyu kaldırırken, Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Açıklamada Başkan Donald Trump’ın videodaki ifadeleri kesinlikle duymadığı savunuldu. ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de "Beyaz milliyetçiler iyi insanlar" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de Virginia eyaletinin Charlottesville şehrinde beyaz milliyetçiler ve protestocular arasındaki çatışmalara yönelik yaptığı değerlendirmede, her iki tarafta da çok iyi insanlar olduğunu söylemiş ve bu sözleri uzun süre tartışılmıştı.

Yorumlar (0)