Trump'ı çizen karikatürist kovuldu!

Meksika sınırında hayatını kaybeden El Salvadorlu Martinez ve 11 aylık kızı Valeria'nın ölümü konu alan karikatürist kovuldu.

DÜNYA 30.06.2019, 17:43
Trump'ı çizen karikatürist kovuldu!

Meksika sınırında yaşamını yitiren El Salvadorlu Martinez ve Aylan Kurdi'yi hatırlatan 11 aylık kızı Valeria'nın ölümünden ABD Başkanı Donald Trump'ı sorumlu tutan karikatürist Michael de Adder, yaptığı bu son çizim sebebiyle çalıştığı gazeteden kovuldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)-Meksika sınırında El Salvadorlu Martinez ve 11 aylık kızı Valeria'nın yaşamlarını yitirmesi üzerine Amerika'ya yönelik eleştiriler arttı.

Söz konusu acı olayı eleştiren bir karikatür çizen Michael de Adler, çalıştığı basın kurumundan kovuldu.

"Burada oynamamın bir sakıncası var mı?"

Meksika ile Amerika Birleşik Devletleri'ni ayıran Rio Bravo Nehri'nden Amerika'ya geçerken yaşamlarını yitiren baba ve 11 aylık kızı Valeria'nın yanında "Burada oynamamın bir sakıncası var mı?" yazılı bir karikatür çizen karikatürist Michael de Adder'in 17 yıllık işine son verildi. Düşünce özgürlüğü konusunda başka ülkelere ders veren Batı dünyası ise yine sınıfta kaldı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan karikatürist Michael de Adder, "Ben kovulmaktan kariyer yapacak türden biri değilim. Hala başarılı bir şekilde diğer yayınlar için karikatürler çiziyorum ve çizmeye devam edeceğim. Sadece haftalık gelirimin belli bir kısmını kazanmam ve artık bu bölgede bir sesim olmadığı fikrine alışmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)