Trump çifti karantinaya alındı

ABD Başkanı Donald John Trmup, danışmanında Covid-19 çıkmasının ardından kendini karantinaya aldı. Trump kendisinin ve eşinin test sonuçlarını bekliyor.

DÜNYA 02.10.2020, 08:03
Trump çifti karantinaya alındı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın danışmanı Hope Hicks'in Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testinin pozitif çıkmasının ardından, Başkan Trump ve eşi Melania Trump da test yaptırdılar ve sonucu beklerken karantina sürecini başlattılar.

Resmî Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulunan ABD Başkanı Donald John Trump, danışmanı Hope Hicks'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonucunun pozitif çıktığını hatırlattı.

Hope Hicks'in "çok kısa mola bile vermeden çok fazla çalıştığının" altını çizen ABD Başkanı Trump, danışmanının koronavirüse yakalanmasını "korkunç" ifadesiyle yorumladı.

Başkan Trump, mesajında, kendisinin ve eşi Melania Trump'ın test yaptırdıklarını ve sonuçlarını beklediklerini, aynı zamanda karantina sürecini başlattıklarını ifade etti.

Amerikan basını ise yaşanan duruma yakından tanıklık eden bazı kaynaklara dayandırarak, Hope Hicks'in perşembe günü yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıktığı haberini geçmişti. Hope Hicks'in, salı günü Joe Biden ile katılacağı tv programı için Ohio'ya giden Başkan Trump ile aynı uçakta bulunduğu belirtilmişti.

Başkan Donald Trump, katıldığı Sean Hannity'nin Fox TV'deki programında, basında yer alan Hope Hicks'in koronavirüs salgınında enfekte olduğuna dair haberleri doğrulamıştı.

Kendisinin ve eşinin Hope Hicks ile yakın temasta olduklarını kaydeden Başkan Trump, Hope'un her zaman maske taktığını ve çok titiz davrandığını ancak Covid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Kendisinin ve eşi Melania Trump'ın az önce test yaptırdığını ve test sonucunu beklediklerini dile getiren ABD Başkanı, karantinaya girip girmeyeceklerini veya koronavirüse yakalanıp yakalanmadıklarını bilmediklerini ancak karantina sürecini başlattıklarını duyurdu.

Yorumlar (0)