Trump çiftinin testi pozitif çıktı

ABD Başkanı Donald John Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu.

DÜNYA 02.10.2020, 08:20 02.10.2020, 16:26
Trump çiftinin testi pozitif çıktı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump kısa süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinin ve eşinin yakın temasta olduğu danışmanı Hope Hicks'in Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine kendilerinin de test yaptırdıklarını ve sonuçları beklerken karantina sürecini başlattıklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald John Trump ve eşi Melaina Trump'ın Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu.

Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu gece eşi Melania Trump ile kendisinin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığını, karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacaklarını, bu süreci birlikte atlatacaklarını ifade etti.

ABD Başkanı Trump ve eşi Malenia Trump'ın, tedbir amaçlı başlattıkları karantina sürecine devam edecekleri, bu süre içerisinde durumlarının yakından izleneceği bildirildi.

ABD Başkanı Donald John Trump, Demokratların Başkan Adayı Joe Biden ile tv programında karşılaşmak için salı günü Ohio'ya gitmişti. ABD Başkanı Donald John Trump'a danışmanı Hope Hicks eşlik etmişti.

Yakın temasta oldukları danışmanı Hope Hicks'in koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine yapılan Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine ABD Başkanı Trump ve eşi bayan Trump da birkaç saat önce koronavirüs testi yaptırmışlardı.

Trump çiftinin durumunun takip edileceği, bu süre içinde karantina programı uygulanacağı ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtildi.

Beyaz Saray ise yaptığı yazılı açıklamada ABD Başkanı Trump'ın doktoru Sean Conley'nin, ilgili testlerle ilgili resmi açıklamasını paylaştı.

Başkan Trump ile First Lady'nin son Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı bildirilen açıklamada, şu anda hem Başkan Trump'ın hem de First Lady'nin iyi durumda oldukları, her ikisi de iyileşme sürecinde Beyaz Saray'ın içinde evde kalacakları bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)