"Tehdit ediyorlar" diyen Navalny'nin annesi, cenazeyi teslim aldı

Cezaevinde ölen Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin annesinin, oğlunu cenazesini teslim aldığı haberi geldi. Anne Lyudmila Navalnaya, önceki günlerde paylaştığı videoda, "Rus yetkililer, cenazenin gizli şekilde gerçekleştirilmesi için bana baskı yapıyor. Oğlumun cenazesiyle ilgili benim yerime karar alıyorlar. Bu videoyu kaydetmemin sebebi, beni tehdit etmeye başlamalarıdır." ifadelerini kullanmıştı.

DÜNYA 25.02.2024, 01:41 Hakan Öksüz
"Tehdit ediyorlar" diyen Navalny'nin annesi, cenazeyi teslim aldı

Rus muhalif lider Alexei Navalny, tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat'ta hayatını kaybetti. Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN), yürüyüş yaparken kendisini kötü hisseden Navalny'nin fenalaştığını ve bilincini kaybettiğini bildirdi. 

"En az 2 hafta daha ailesine teslim edilmeyecek" denilmişti

Ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal analiz yapılacağını kaydeden Rusya Soruşturma Komitesi, cenazenin en az 2 hafta daha ailesine teslim edilmeyeceğini açıklamıştı. Rus muhalifin ani ölüü, dünya kamuoyunda şok etkis yaratmıştı.

Cenaze töreninin nasıl yapılacağı belirsiz

Navalny'nin ölümü üzerindeki sır perdesi merak edilirken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Navalny'nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, bugün Salekhard kentindeki morga giden anne Lyudmila Navalnaya'nın, oğlunun cenazesinin teslim aldığını bildirdi. Navalny'nin cenaze töreninin nasıl yapılacağına dair belirsizliklerin sürdüğü kaydedildi.

"Rus yetkililer, beni tehdit etmeye başladı" demişti

Hayatını kaybeden oğlunu teşhis etmek için cenazenin perşembe günü kendisine gösterildiğini söyleyen acılı anne, "Rus yetkililer, cenazenin gizli şekilde gerçekleştirilmesi için bana baskı yapıyor. Oğlumun cenazesiyle ilgili benim yerime karar alıyorlar. Gizli cenazeyi kabul etmemem durumunda oğlumun cansız bedenine bir şeyler yapacaklarını ifade ediyorlar. Ceset çürüyormuş, zaman benden yana değilmiş. Bunu söylüyorlar. Bu videoyu kaydetmemin sebebi, beni tehdit etmeye başlamalarıdır." demişti.

Yorumlar (0)