Bugün dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji haritalı uyardı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu için çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

YAŞAM 25.02.2024, 09:28 Şeyda Gül
Bugün dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji haritalı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Şubat Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkenin diğer yerlerinin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bunu yanı sıra sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedilen uyarıda, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğunun altı çizildi.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar

Ülke genelinde artacağı düşünülen hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)