Sudan'da yeni dönem... Abdullah Hamadook yemin etti

Sudan'da Devlet Başkanlığı Konseyince atanan geçiş dönemi başbakanı Abdullah Hamadok, yemin etti ve görevi resmen devraldı.

DÜNYA 22.08.2019, 00:21
Sudan'da yeni dönem... Abdullah Hamadook yemin etti

Sudan'da Devlet Başkanlığı Konseyi tarafından atanan geçiş dönemi başbakanı Abdullah Hamadok, yemin ederek göreve başladı.

Hamadok, başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ve Yargıtay Başkanı'nın huzuruna çıkarak yemin etti.

Geçiş döneminin ilk başbakanı olan Abdullah Hamadok, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sudan halkı, çağdaş tarihin en büyük devrimine liderlik etti. Önceliğimiz savaşı durdurmak ve barışın sağlanması. Bağışlar olmadan Sudan'ı ayakta tutacak, ağır ekonomik krizi çözecek üretime dayalı ulusal ekonomi inşa etmeyi hedefliyoruz. Hukuk ve adalet devletinin inşasına öncelik vereceğiz. Farklılıklara saygı duyduğumuz demokratik bir sistem oluşturmak için çalışacağız. Tüm Sudanlıların başbakanı olacağım. Ağır bir yük devraldık, ancak Sudan halkının desteğiyle düzlüğe çıkabiliriz. Fakirliğin ortadan kaldırılması, ücretsiz eğitim ve sağlık gibi pazarlık konusu yapılamayacak meseleler var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)