Şeyh Raid Salah İsrail'e teslim oldu!

Mescid-i Aksa'nın savunucusu Şeyh Raid Salah, İsrail mahkemesinin verdiği hapis cezasını çekmek için İsrail makamlarına teslim oldu.

DÜNYA 16.08.2020, 16:07
Şeyh Raid Salah İsrail'e teslim oldu!

Mescid-i Aksa'nın savunucusu, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah, İsrail mahkemesinin verdiği hapis cezasına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine sabah saatlerinde İsrail makamlarına teslim oldu.

17 aylık fiili hapis cezasını çekmek üzere Hayfa yakınlarındaki Celme Hapishanesi idaresine teslim olan Şeyh Raid Salah’ı yüzlerce Filistinli yolcu etti.

Şeyh Raid Salah’ın savunma heyeti yazılı bir açıklama yaparak, Şeyh Raid Salah'ın Kudüs ve Mescid-i Aksa savunması sebebiyle İsrail makamları tarafınan 40 yıldır sistematik bir şekilde takibat altında tutulduğunu ve bahanelerle Şeyh Raid Salah'ın özgürlüğünün sürekli elinden alınmaya çalışıldığını vurguladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şeyh Raid Salah sürekli olarak zalim Siyonist rejimce dinî, fikri ve siyasi olarak baskı ve kovuşturmaya maruz kalıyor. İsrail makamları Şeyh Raid Salah’ı kasıtlı olarak hapse atıyor. Mahkemeleri tamamen siyasi ve göstermelik olan İsrail, bu süreçte yaşanacak herhangi bir kötü sonuçtan da sorumlu olacaktır. İsrail mahkemelerinin Şeyh Raid Salah'ın şahsında İslam dinini, terörizmle lekelemeye kalkışıyor. Asıl hedefleri ise zulme karşı olan sesleri susturmak."

Ne olmuştu?

İsrail'in Hayfa Merkezi Mahkemesi, 16 Temmuz 2020 tarihinde Şeyh Raid Salah'ın savunma heyeti tarafından yapılan "hapis cezasına itiraz" talebini reddetmişti. Hayfa Merkezi Mahkemesi Şeyh Raid Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 16 Ağustos 2020 tarihinde başlamasına karar vermişti.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan duruşmada, Şeyh Raid Salah'ı yaptığı konuşmalar dolayısıyla, içinde "terör örgütüne destek" iddiası olan 4 ayrı suçtan 28 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Daha önceki 11 aylık tutukluluk süresini göz önünde bulunduran Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirmesi ve 25 Mart'ta cezaevine teslim olunması kararını almıştı.

Ancak Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halid Zabarka, İsrail'de yayılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 23 Mart 2020 tarihinde Şeyh Raid Salah'ın hapis cezasının ertelenmesi için başvuruda bulunmuş ancak mahkeme talebi reddetmişti.

Yorumlar (0)