"Sen olmasaydın ülkenle savaşırdım"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Sen başbakan olmasaydın İsrail ile Rusya savaşa girebilirdi" dediğini ileri sürdü.

DÜNYA 26.12.2019, 09:38
"Sen olmasaydın ülkenle savaşırdım"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, partisi Likud içindeki başkanlık seçimi öncesi İsrail Radyosu'na verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile arasındaki yakın ilişkiye değinen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bana aramızdaki dostluk olmasa kendimizi (Rusya ile İsrail arasında) askerî bir çatışmanın içinde bulabileceğimizi söyledi. Birkaç ayda bir görüşmemiz sayesinde bu (İsrail ile Rusya arasındaki olası savaş) engellenmiş oldu." diye konuştu.

Röportajında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde "İsrail'in egemenliğini" ABD (Amerika Birleşik Devletleri) yönetimine kabul ettirme vaadini de tekrarladı. 

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit'in 3 ayrı yolsuzluk dosyası sebebiyle hakkında dava açma kararı verdiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu konuda İsrail Meclisine dokunulmazlık başvurusu yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu ise yanıtlamak istemedi.

Likud'un yarın yapılacak başkanlık seçimi yarışı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile milletvekili Gideon Saar arasında geçecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partideki başkanlık koltuğunu büyük ihtimalle koruyacağı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)