Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Eş-Şebab üstlendi.

DÜNYA 22.07.2019, 18:58
Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınadı.

Saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bu sabah çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terör eyleminin şiddetle kınandığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkına başsağlığı diliyoruz."

Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Bombalı terör saldırısının sorumluluğu, terör örgütü Eş-Şebab tarafından üstlenildi.

2004'te Somali'de kurulan ve El Kaide fikriyatını benimseyen terör örgütü Eş-Şebab, hâlen ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Terör örgütü Eş-Şebab militanları, Somali'nin başkenti Mogadişu dâhil çeşitli kentlerde hükümet kurumlarını, otelleri ve güvenlik güçlerini hedef alan çeşitli saldırılar gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)