Sahte özgeçmişle bakanlıkta yükseldi, istifasını sundu!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yüksek mevkilere çıkan Mina Chang'in, öz geçmişinde öğrenim gördüğü okullara dair yalan beyan yazdığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasıın ardından Mina Chang istifa etti.

DÜNYA 21.11.2019, 00:27
Sahte özgeçmişle bakanlıkta yükseldi, istifasını sundu!

Geçtiğimiz hafta ABD'nin gündemine oturan olay, ABD merkezli televizyon kanalı NBC tarafından ortaya çıkarıldı.

35 yaşındaki Mina Chang, "hayali diplomalar ve yalan bilgiler" içeren öz geçmişi ile iş başvuru yaptığı iddiaları üzerine istifasını sundu.

Chang'in, kendisini fotomontajla ünlü TIME dergisine kapak yaptığı da tespit edildi. TIME dergisinden yapılan açıklamada, Chang’in daha önce derginin kapağında yer almadığı kaydedildi.

Okullarda sadece seminerlere katılmış

NBC’nin haberine göre Chang, öz geçmişinde Harvard Business School’dan mezun olduğu yazıyor. Okuldan yapılan açıklamada ise, Chang’in 2016 yılında 7 haftalık bir seminere katıldığı kaydedildi.

Chang'in öz geçmişinde mezun olduğunu belirttiği Ordu Savaş Koleji’nde sadece 4 günlük seminere katıldığı belirlendi.

Diğer taraftan Southern Methodist Üniversitesi, Chang'in,  böyle bir kişinin okul mezunları arasında kaydı bulunmadığı ortaya çıktı.

İstifasını sundu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya istifasını sunan Mina Chang’in, istifa mektubunda, "İstifam teslimiyet değil, protesto olarak görülmeli. Çünkü ülkeme karşı sevgimden, hizmet aşkımdan ve gerçeğe sadakatten vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)