Sağlık durumuna ilişkin farklı açıklamalar gelmişti... Noktayı koydu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen semptomlarının sürmesi sebebiyle dün hastaneye kaldırılması sonrası İskan Bakanı Robert Jenrick, Başbakan Johnson'ın durumunun "iyi olduğunu" ve yakın zamanda başbakanlık konutuna dönmesinin beklediğini duyurdu. İngiliz The Guardian gazetesinden ise tam tersi bir açıklama geldi. Bunun üzerine Johnson, sağlık durumuna ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

DÜNYA 06.04.2020, 12:18 06.04.2020, 16:21
Sağlık durumuna ilişkin farklı açıklamalar gelmişti... Noktayı koydu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından başbakanlık konutunda kendini izole eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ateşinin düşmemiş, bu nedenle hastaneye yatırılmıştı.

Hastanenin adı açıklanmazken, hükümet "önlem amaçlı" olduğunu duyurmuştu. 

İngiltere Başbakanlığı tarafından açıklamada, "Başbakan doktorunun tavsiyesi üzerine bu gece test yapılması için hastaneye gönderildi." ifadeleri kullanılmıştı. 

İskan Bakanı Robert Jenrick, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. 

Jenrick, "İyi olduğunu duydum ve en kısa sürede başbakanlık konutuna geri dönmesini bekliyorum." ifadesini kullandı.

Johnson'ın bugün hastanede testlerinin yapılacağını kaydeden Jenrick, gelişmeler hakkında kendisine bilgi verileceğini ve hükümeti yönetmeyi sürdüreceğini kaydetti. 

Diğer yandan, The Guardian gazetesi ise Johnson'ın sağlık durumunun zannedildiğinden daha kötü olduğunu bildirdi. 

The Guardian, doktorların Johnson'ın nefes alış verişi nedeniyle endişelendiğini ve başbakanın durumunun "yetkililerinin itiraf etmeye hazır olduğundan daha ciddi olduğunu" ileri sürdü.

Johnson'dan açıklama geldi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık durumuna ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

Koronavirüs belirtileri nedeniyle rutin testlere girdiğini, keyfinin yerinde olduğunu ve ekibi ile temasını sürdürdüğünü kaydeden Johnson, yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Hala koronavirüs belirtilerine sahip olduğum için, doktorlarımın tavsiyesi ile bazı rutin testleri yapmak üzere hastaneye gittim. Keyfim yerinde. Bu virüsle mücadele etmek ve herkesin güvenliğini sağlamak için birlikte çalıştığımız için ekibimle bağlantıdayım."

Yorumlar (0)