Rus savaş gemileri Hazar'dan Karadeniz’e indi

Rusya’ya ait 15 adet savaş gemisi Karadeniz’de tatbikat için Hazar Denizi’nden yola çıktı.

DÜNYA 13.04.2021, 17:40 14.04.2021, 13:43
Rus savaş gemileri Hazar'dan Karadeniz’e indi

NATO’nun “Ukrayna sınırından askerinizi çekin” açıklamalarının hemen ardından Rusların Hazar Filosu içindeki 15 savaş gemisinin tatbikat amacıyla bölgeden ayrılarak Karadeniz’e doğru harekete geçmesi dikkat çekti.

Kış döneminin son tatbikatı

Savaş gemilerinin Karadeniz’e doğru harekete geçmesine ilişkin açıklamada bulunan Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı’kış eğitimleri tatbikatları kapsamında Hazar Filosu’na ait 8 çıkarma botu, 3 topçu ile ikmal gemileri dâhil olmak üzere toplamda 15 savaş gemisinin Hazar Denizi’nden Karadeniz’e filolar arası geçiş sağladığı kaydedildi.

100 kilometrelik Volga-Don kanalından geçtiği kaydedilen Hazar Filosu gemilerinin, Karadeniz Filosu güçleri ile beraber ortak deniz tatbikatına katılacağı ifade edildi.

Güney Askeri Bölge Komutanı Aleksandr Dvornikov, düşmanın hava ve deniz çıkarma güçlerini püskürtme görevine Hazar Filosu ve Karadeniz Filosu’na bağlı deniz piyadeleri birlikleri ile sahil güçlerini dâhil etme emrini verdi.

Bir süre önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO’nun Karadeniz’de ve Ukrayna topraklarındaki etkinliğini artırdığını bildirmiş ve Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ise ABD’nin de savaş gemilerini Karadeniz’e göndermeyi planladığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)