Başkent’te çökme riskli binalar tahliye ediliyor 

Ankara’da çökme riski bulunduğu saptanan binalar kadar çevresindeki dayanıksız binalar için de çalışmalar yapılıyor. Kontrollü yıkım çalışması yapılan Açelya Apartmanının yanındaki binalar tahliye ediliyor. 

GÜNDEM 13.04.2021, 17:54 14.04.2021, 11:26
Başkent’te çökme riskli binalar tahliye ediliyor 

Ankara Çankaya’da “çökme tehlikesi bulunan binaların yıkım çalışmaları” hız kesmeden devam ediyor. Çankaya İleri Mahallesinde yapılan bir inşaat çalışması sırasında temelinde boşluk oluşan Açelya Apartmanı için yetkililer, 10 Nisan tarihinde çalışma başlatmışlardı.



Öncelikle bina sakinlerinin tahliye edildiği, sonrasında da kontrollü yıkımın yapıldığı apartmanı herkes hüzünlü gözlerle izlemişti. Yıllardır apartmanda oturan kişiler, her ne kadar duruma “evimiz yıkıldı” şeklinde baksalar da kontrollü olarak yıkılmasının, hazırlıksız olunduğu anda yıkılmasından daha iyi olduğu söylenerek, ekipler tarafından çalışma yapılmıştı.

Makaslama yöntemi ile yapılan yıkım çalışmaları kapsamında zeminine daha fazla zarar gelmeden yıkılan Açelya Apartmanı ve çevresindeki binalar için inceleme başlatılmıştı.



Bina temelleri inceleniyor

Zemini zarar gördüğü için yıkılan Açelya Apartmanı gibi başka apartmanların da olup olmadığı merak edilirken, ekipler, diğer binalarla ilgili çalışmaları başlattı.



İncesu İmam Hatip Ortaokulunda kurulan koordinasyon merkezinden yürütülen çalışmalar kapsamında Başkent Doğalgaz ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelleri, Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları ortak çalışma yürütüyor.

Pek çok kişinin birlikte çalışarak ve tartışarak aldığı kararın, “Açelya Apartmanı çevresindeki bazı binaların da zemininin hasar aldığı ve bu binaların tahliyesinin gerektiği” yönünde olduğu açıklandı.



Çevre binalardaki vatandaşların tahliyesine başlayan ekipler, vatandaşlara taşınmaları konusunda destek verirken bölgedeki vinç ve kamyonet de binanın “vatandaşlar içindeyken yıkılmaması için” binaya destek veriyor.

Vatandaşlara “kısa sürede ev eşyalarınızı boşaltın” çağrısı yapan görevlilerin, taşınma işlemi bittikten hemen sonra kontrollü yıkım çalışmalarını başlatacağı öğrenildi. 

Yorumlar (0)