Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türklerle görüşüyoruz!

Pentagon'dan, S-400'ler hakkında, "Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz" açıklaması geldi.

DÜNYA 04.12.2019, 21:32
Pentagon'dan S-400 açıklaması: Türklerle görüşüyoruz!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Politikaları Müsteşarı John Rood, S-400 konusunda "Henüz pes etmedik. Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz. Elbette Türkiye NATO’nun değerli bir üyesi." diye konuştu.

Türkiye'nin YPG/PKK terör örgütü ile mücadelesine de değinen Rood, "Türklerin bazı planlamalar konusunda daha yapıcı olmalarını bekliyoruz." dedi.

İran'ın saldırı olasılığı!

İran konusunda da değerlendirmeler yapan Rood, İran rejimine yönelik maksimum baskı politikasına karşın Tahran'ın saldırgan tavırlarından vazgeçmediğinin Amerikan istihbaratı tarafından tespit edildiğini iddia etti.

Rood, "Malum nedenlerden dolayı detayına girmeyeceğim ancak muhtemel bir İran saldırısına ilişkin emareleri görmeye devam ediyoruz. Bu konuda kaygılıyız." ifadelerini kullandı.

İran'ın bu yıl içinde birçok saldırı yaptığını kaydeden Rood, saldırganlık konusunda İran yönetiminin niyetini aslında bir süredir ortaya koyduğunu söyledi.

Rood, İran ile ilgili "dinamik olmaya devam edeceklerini" ifade eden Rood, "Yanıtımız da dinamik olacak." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)