Pakistan’da muson yağmurları nedeniyle 113 kişi öldü

Pakistan’da meydana gelen şiddetli muson yağmurları nedeni ile 25 Haziran tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 113'e çıktı.

DÜNYA 23.07.2023, 13:56 24.07.2023, 13:19
Pakistan’da muson yağmurları nedeniyle 113 kişi öldü

Geo News televizyonunda yer alan habere göre, Çitral ile Hayber Pahtunhva’nın Mansehra bölgelerinde yağışlar yaşamı olumsuz şekilde etkiledi.

Mansehra’da 5 Pakistanlı hayatını kaybetti

Yağışların yol açtığı kaza ve afetler sonucu Hayber Pahtunhva'ya bağlı Mansehra’da 5 Pakistanlı hayatını kaybetti.

Şandur ve Çitral bağlantı yolunun yarım kilometrelik bölümü ise yağışlar nedeni ile zarar gördü. Yolun kullanılamamasından dolayı Upper Çitral ile Lower Çitral arasındaki bağlantı da koptu.

Eyalet genelinde çok sayıda araç sele kapılırken, birçok ev de yıkıldı. Ayrıca bölgedeki tarım arazileri de ciddi zarar gördü.

Pencap eyaletinde 7 kişi öldü

Pencap eyaletinin başkenti olan Lahor’un Misri Şah Mahallesi'nde ise 2 çocuk boğularak öldü. Mandi Bahauddin bölgesinde de 2 kadın yaşadıkların evlerin çatısının çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Eyaletin Pakpattan bölgesinde de elektriğe kapılan 1’i çocuk Pakistanlı hayatını kaybetti.

Son 48 saatte 12 kişi öldü!

Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar nedeni ile son 48 saat içinde 12 kişinin daha yaşamını yitirdiği öğrenildi. Böylece 25 Haziran'dan bu yana ülkede ölenlerin sayısı da 113'e yükseldi.

Her sene haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, Pakistan'da büyük hasara neden oluyor.

Ülkede geçen sene muson yağmurları sonucu yaşanan sel olayları nedeniyle 1739 kişi yaşamını yitirmiş, felaketin ülkeye maliyeti ise 30 milyar doların üzerinde olmuştur.

Yorumlar (0)