Pakistan ve Türkiye “denizaltı anlaşması” imzaladı, dünya çalkalandı: “Fransa’ya ikinci darbe” 

Avustralya’nın Fransa ile imzaladığı denizaltı anlaşmasının ardından Pakistan da Fransız yapımı AGOSTA 90B isimli denizaltılarının modernizasyonu için Türkiye ile anlaştı. Bu anlaşma, “Fransa’ya ikinci darbe” olarak basında yer aldı. Arap basını, Pakistan’ın Fransa’ya büyük bir darbe indirdiğini belirtti. 

DÜNYA 13.10.2021, 12:36
Pakistan ve Türkiye “denizaltı anlaşması” imzaladı, dünya çalkalandı: “Fransa’ya ikinci darbe” 

Avustralya, Fransa ile yaptığı nükleer denizaltı anlaşmasını bozarak İngiltere ve ABD ile anlaşma imzalamıştı. Bu durum Fransa’da büyük yankı uyandırmış ve Fransız hükümetinin üç ülke ile de ilişkilerinin bozulmasına sebep olmuştu. Durumu öfkeyle karşılayan Paris hükümeti, Canberra ve Washington’daki büyükelçilerini geri çekmişti. 



AUKUS üçlüsü: ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison

İkinci darbe Pakistan’dan geldi 

Fransa’ya ikinci denizaltı darbesi ise Pakistan’dan geldi. Pakistan, Fransa’dan aldığı AGOSTA 90B sınıfı denizaltılarının modernizasyonu için Türkiye ile anlaşma imzaladı. Haberi, Arap basını dünyaya duyurdu. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı denizaltıları ile yaptığı açıklamayı dünya basınına taşıyan Arap ajanslar, Demir’in şu ifadelerini habere taşıdı: “Savunmada politik baskılar oluşuyor. Biz ise bunları kırıyoruz. Örneğin Pakistan’ın Fransa’dan aldığı denizaltıların modernizasyon çalışmaları için Fransızlar büyük baskı yapmış olsalar da bu işi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. olarak Türkiye aldı.” 

Haberde, Avustralya’nın AUKUS anlaşması kapsamında İngiltere ve ABD ile anlaşmasının ardından Pakistan’ın da Türkiye ile anlaşmasının Paris’e vurulmuş ikinci uluslararası darbe olduğu ifade edildi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile 

Yorumlar (0)