Özbekistan'da ilk ölüm

Özbekistan'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle ilk ölüm vakası gerçekleşti.

DÜNYA 27.03.2020, 09:28
Özbekistan'da ilk ölüm

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) bulaşan 72 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti.

Özbekistan'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı ise 18 artarak 83'e yükseldi.

83 hastadan 11'i doktor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili alınan önlemlere ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüs saptananların 11'inin doktor ve sağlık çalışanı olduğunu kaydetti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, salgınla mücadele için gerekli tüm tıbbi cihazların en kısa zamanda satın alınacağını bildirdi.

Özbekistan'da koronavirüs salgınıyla ilgili alınan kararlar doğrultusunda, doktor ve sağlık çalışanları yüksek ücretle çalışacak. Covid-19 bulaşan hastane çalışanlarına 10 bin dolar, tedavi gördüğü halde iyileşemeyen hastane çalışanlarına da bir kereye mahsus 26 bin dolar ödeme yapılacak.

Özbekistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele önlemleri sıkılaştırılırken, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'in ardından başta Semerkant, Buhara, Andican ve Namangan olmak üzere diğer kentlere de giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

Yorumlar (0)