"Oruç Reis sismik araştırma yaptı" dediği için istifa etti!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Alexandros Diakopulos, " Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği Oruç Reis'in sismik araştırmalar yaptığını" söylemesinin ardından istifa etti. 

DÜNYA 20.08.2020, 08:59
"Oruç Reis sismik araştırma yaptı" dediği için istifa etti!

Yunanistan'da istifa depremi yaşanıyor. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Alexandros Diakopulos, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği Oruç Reis sismik araştırma gemisine ilişkin açıklamada bulunmuş, kullandığı ifadeler tepkilere neden olmuştu. 

Diakopulos, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Yunan kıta sahanlığına girdiğini ve faaliyetlerini başarıyla yürüttüğünü söylemişti. 

Yunanları kızdıracak açıklamalarına devam eden Diakopoulos, kendilerini kandırmamaları gerektiğini, Oruç Reis'in sismik araştırmalar gerçekleştirdiğini ifade etmişti. 

Diakopulos, daha sonra kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığını kaydederek, söz konusu geminin sismik araştırma yapmayı denediğini ama çalışmalarını yarıda bıraktığını anlatmıştı. 

Alınan bilgiye göre, Diakopulos istifa etmek zorunda kaldı. 

Açıklamalarının tepki çektiğini ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve hükümete ilişkin probleme yol açtığını aktaran Diakopulos, uzun süredir ülkesi için çalıştığını ve gerektiğinde sorumluluk almayı bildiğini söyledi. 

Diakopulos, ulusal güvenlik danışmanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, yine de Yunanistan'a ve hükümete katkı sağlamayı sürdüreceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)