Ordu istedi, Evo Morales istifa etti!

Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Kaliman, Devlet Başkanı Morales'in istifasını talep etti. Morales de bunun üzerine istifa ettiğini duyurdu.

DÜNYA 11.11.2019, 00:20
Ordu istedi, Evo Morales istifa etti!

Bolivya'da artan çatışmalar sonucunda fatura Devlet Başkanı Morales'e kesilmiş gibi görünüyor.

Ülkede Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Kaliman, Devlet Başkanı Morales'in istifasını talep etti.

Kaliman, bildiride şu ifadeleri kullandı:

"Ülkede artan çatışmalar karşısında halkın güvenliğini sağlamak, hayat hakkını güvence altına almak adına şiddetin durulmasına müsaade etmesi, Bolivya'nın iyiliği ve istikrarın korunması için Devlet Başkanı Evo Morales'e istifa etmesini öneriyoruz. Halka ve gösteri düzenleyen kesimlere de kardeşler arasındaki anlaşmazlığın kan dökülmesine ve ailelerimizin üzülmesine neden olmaması için şiddet olaylarına son vermelerini talep ediyoruz."

Morales: "Görevi bırakıyorum"

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, ordunun istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması adına başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Yerel basında, Sağcı Sivil Komitelerin Santa Cruz kenti Başkanı Luis Fernando Camacho öncülüğündeki muhalif eylemcilerin Morales'e istifa mektubu vermek için devlet başkanlığı binasına girdiği iddia edildi.

Haberlerde, Bolivya Devlet Başkanlığı uçağının El Alto Uluslararası Havaalanı'ndan havalandığının görüldüğü ancak Morales'in uçağın içinde olup olmadığının bilinmediği kaydedildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Victor Borda: "Kardeşimi rehin aldılar"

Temsilciler Meclisi Başkanı Victor Borda da Potosi'deki evinin ateşe verilmesi ve kardeşi Marco Borda'nın kaçırılması nedeniyle istifa etti.

Borda, "Temsilciler Meclisi görevimden geri dönüşü olmayan bir şekilde istifa ediyorum ve şiddet olaylarının durulmasını diliyorum. Evimi işgal edip ateşe verdiler. Bunun da ötesinde ailemle hiçbir alakası olmamasına rağmen kardeşimi rehin aldılar." dedi.

Şiddet eylemleri istifa ile sonuçlanıyor

Evi yakılan ve ailesi saldırıya uğrayan Madencilik Bakanı Cesar Navarro ve Temsilciler Meclisi Başkanı Victor Borda ile birlikte Hidrokarbonlar Bakanı Luis Alberto Sanchez ve iktidardaki Sosyalizm Hareketi Partisinden üç milletvekili istifasını sundu.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, şiddet olaylarına "Devlet Başkanı olarak ülkede sosyal barışı sağlama zorunluluğum var. Bolivyalı kardeşler olarak, birbirimizle savaş halinde olamayız." yorumunu getirdi.

Yorumlar (0)