New York’ta acil durum ilan edildi! Musluk suyu kullanamıyorlar

ABD'nin eyaleti olan New York’ta bir yaşam alanının musluk sularında olduğunu belirlediği arsenik sebebiyle panik meydana gelirken, bölge halkı uzun zamandır ihtiyaçlarını şişe sularla karşılamaya çalışıyor.

DÜNYA 08.09.2022, 11:32
New York’ta acil durum ilan edildi! Musluk suyu kullanamıyorlar

New York'ta yer alan turistik bölgelerden Manhattan adasındaki East Willage civarında binlerce insanın bulunduğu Jacob Riis isimli alanda, belirlenen yüksek seviyedeki arsenik sebebiyle acil durum ilan edildi.

Günlerdir devam ediyor

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Manhattan İlçe Başkanı Mark Levine, musluk sularında yüksek arsenik miktarının belirlenmesi sebebiyle, 6 blokluk kompleks içerisinde yaşayanların musluk suyunu tüketmekten uzak durmaları önerisinde bulundu. Su tesisatında yapılacak temizlenme işleminin ise devam ettiği dile getirildi.

Günlerdir süren kriz sebebiyle kompleksin içerisinde bulunan alana yardım çadırlarının açıldığı, komplekste hayatını sürdürenlerin beden temizliği ve yemek pişirmek gibi işlemleri adına çadırlara şişe suları götürdükleri belirlendi.

Daha öncesinde sosyal medyada paylaşıldı, şikayet edildi

New York Konut İdaresine (NYCHA) ait olan binalarda hayatını sürdüren kişilerden bazılarının geçtiğimiz haftalarda kahverengi ve bulanık şekilde akan musluk sularının görüntüsünü sosyal medya üzerinden yayınlanmış, yetkililerin bu hususta yeteri kadar hızlı hareket etmediğini ifade ederek, durumdan şikayetçi olmuştu.

Pazar akşamı komplekste ziyarette bulunan New York Belediye Başkanı Eric Adams da bölge halkına şişe suyu dağıtımı çalışmasında bizzat yer almıştı.

2001 yılından bu zamana gelene kadar arsenik düzeyi adına bir milyarda 10 parçayı güvenli olarak gören Federal Çevre Koruma Ajansı (EPA) 2001'den bu yana, söz konusu bölgedeki apartmanların musluğundan akan su içerisinde bu miktarın 12-14 düzeylerine eriştiği bilgisi aktarıldı.

Yorumlar (0)