Neden "hidroksiklorokin" kullanıyor?

Beyaz Saray doktoru, ABD Başkanı Donald Trump'ın "hidroksiklorokin" kullanma nedenini açıkladı.

DÜNYA 19.05.2020, 09:27
Neden "hidroksiklorokin" kullanıyor?

Beyaz Saray Başhekimi Sean P. Conley, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) saptanmasının ardından, yararlarının risklerinden daha çok olması sebebiyle tedbir amaçlı hidroksiklorokin kullanmaya başladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın son haftalarda "hidroksiklorokin" kullandığını açıklamasının ABD kamuoyunda gündem olmasının ardından, Beyaz Saray Başhekimi Sean P. Conley'den yazılı açıklama geldi. 

Açıklamada, iki hafta önce ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverinde yeni tip koronavirüs saptandığını anımsatan Sean P. Conley, ABD Başkanı Donald Trump'ın günlük olarak test yaptırdığını ve durumunun gayet iyi olduğunu kaydetti.

Sean P. Conley, şu bilgiyi verdi:

"Trump ile hidroksiklorokinin yararları ve zararlarına yönelik yaptığımız çeşitli görüşmelerin ardından, bu ilacı kullanmanın muhtemel yararlarının, risklere daha ağır bastığını gördük."

Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedavi geliştirme çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade eden Sean P. Conley, ileriki dönemde ciddi bir tedavi geliştirilmesi durumunda bunu da kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)