Mutant koronavirüs her yerde! 5 ülke daha resmen duyurdu!

Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon geçirmiş yeni koronavirüs varyantının, Hollanda'da da yayıldığını duyurdu. Söz konusu virüsün Singapur, İsrail, Malezya ve Nijerya'da da tespit edildiği açıklandı.

DÜNYA 24.12.2020, 18:32
Mutant koronavirüs her yerde! 5 ülke daha resmen duyurdu!

Gerçekleştirilen kontrollerde, söz konusu virüsün İngiltere ile hiçbir ilişkisi olmayan kişilerde görüldüğü belirlendi.

Hollanda hükümeti, mutasyona uğramış yeni virüsün görüldüğü İngiltere ve Güney Afrika'dan gelen yolculara uygulanan negatif test zorunluluğunu, bütün uçuşlar için uygulamaya karar verdi.

İngiltere'de hızlı bir şekilde yayıldığı tespit edilen mutasyona uğramış yeni virüsün, içinde bulunduğumuz ayın ilk haftasında Hollanda'da bir kişide de rastlandığı açıklanmıştı.

8 günün ardından, bir başka kişide de aynı virüs tespit edildi.

RIVM'ye göre mutasyona uğramış olan koronavirüs, Hollanda genelinde yayılmaya başladı.

Mutasyona uğramış koronavirüsün daha öldürücü olmadığına değil fakat çok daha hızlı bulaştığına vurgu yapan RIVM yetkilisi, aynı İngiltere'de olduğu gibi Hollanda'da da mutasyon geçirmiş türün baskın hale gelmesini öngördüklerini söyledi.

Hollanda Halk Sağlığı Kurumu, İngiltere'de tespit edilen virüsün Hollanda'da nasıl yayıldığını inceliyor.

Ülkede virüs taşıdığı tespit edilen 2 kişinin de İngiltere ile hiçbir bağlantısının olmadığı kaydedildi.

4 ülke daha açıkladı

Singapur, İngiltere’de tespit edilen mutasyon geçirmiş koronavirüsün bir kişide görüldüğünü açıkladı.

Singapur Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den 6 Aralık tarihinde Singapur’a gelen şahsın karantinaya alındıktan 2 gün sonra koronavirüs test neticesinin pozitif çıktığını açıklandı.

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, "Birkaç saat öncesine kadar olaya iyimser yaklaşıyorduk. Artık öyle değiliz. Bu bilgi kısa bir süre önce laboratuvarlarımızdan bize ulaştı." diyerek mutasyonlu koronavirüs vakalarının İsrail’de de tespit edildiğini duyurdu.

Malezya Sağlık Bakanlığı, mutasyon geçirmiş yeni türün Sabah eyaletinde alınan 60 örneğin içinde tespit edildiği bilgisini verdi.

Afrika Hastalık Kontrol Merkezi Başkanı John Nkengasong, Nijerya'da mutasyona uğramış yeni bir türün ortaya çıkmış gözüktüğünü, kesin yargıya varmak için daha fazla inceleme gerektiğini duyurdu.


 

Yorumlar (0)