Musk, o marka ChatGPT ile entegre edilirse şirketinde kullanımını yasaklayacak

Elon Musk, Apple’ın OpenAI hamlesini ‘kabul edilemez bir güvenlik ihlali’ olarak niteledi. Musk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Apple’ın , OpenAI ile entegre olursa güvenlik ihlali oluşacağını bu sebeple de şirketinde o markayı yasaklayacağını söyledi.

DÜNYA 11.06.2024, 02:12 11.06.2024, 16:32 Melina Ay
Musk, o marka ChatGPT ile entegre edilirse şirketinde kullanımını yasaklayacak

ABD'li girişimci Musk, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, OpenAI tarafından geliştirilen popüler sohbet botu ChatGPT'nin iPhone'lara entegre edilmesi durumunda, Apple'ın ürünlerinin şirketlerinde yasaklanacağını belirtti. Musk, “Eğer Apple, OpenAI'ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse, Apple ürünleri şirketlerimizde yasaklanacak. Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlali olur” dedi.

Musk, Apple’ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmadığını söyleyerek OpenAI ile işbirliğinde veri ihlalini koruyamayacağını söyledi. Gizliliği koruyacaklarını vadetmesinin absürt göründüğünü de sözlerine ekledi. Musk, Apple'ı müşterilerine ihanet etmekle suçlarken, kullanıcı verilerinin OpenAI'a iletilmesinin ardından Apple'ın olan bitlerden haberdar olamayacağını vurguladı.

Musk'ın bu açıklamaları, Dünya Çapında Geliştirici Konferansı'nda (WWDC) ChatGPT'nin iPhone ve Mac gibi çeşitli Apple ürünlerinde kullanılabilen sanal asistan Siri'ye entegre edileceğinin duyurulmasından sonra geldi. Aynı konferansta Apple, ‘Apple Intelligence’ adını verdiği kendi yapay zeka teknolojisini ve Eylül ayında piyasaya sürülecek olan iOS 18'i de tanıttı.

Yorumlar (0)