Teknoloji devi olan o marka, ChatGPT ile işbirliğini duyurdu

Apple, son teknoloji yapay zeka sistemi olan ‘Apple SmartBrain’i piyasaya sürdü. ABD’nin teknoloji devi markası buna ek olarak, Siri gibi akıllı kişisel asistanlarına sohbet robotu ChatGPT'nin entegrasyonu için OpenAI ile iş birliği yaptığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.06.2024, 01:48 11.06.2024, 01:59 Melina Ay
Teknoloji devi olan o marka, ChatGPT ile işbirliğini duyurdu

Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC'de "GörüşOS 2", "iOS 18", AirPods ve Apple TV'ye yönelik güncellemeler, ‘WatchOS 11, iPadOS 18, macOS Sequoia’ gibi yeni güncellemelerin yanı sıra, yapay zeka alanında yaptığı yenilikleri tanıttı. Etkinlikte, geçen yıl duyurulan Apple Vision Pro'nun artık 8 yeni ülkede daha satışa sunulacağı duyuruldu. İlk olarak 28 Haziran'da Çin, Japonya ve Singapur'da piyasaya çıkacak olan ürün, 12 Temmuz'da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere'de de satışa sunulacak.

Yansıtma özelliği geliyor

Akıllı telefonlar için tanıtılan ‘iOS 18’ sürümü, ana ekran ve fotoğraf galerisi için özelleştirmelerin yanı sıra gizlilik güncellemeleri gibi yeni özelliklerle birlikte geldiği açıklandı. Kişisel bilgisayarlar içinse ‘macOS Sequoia’ güncellemesiyle iPhone telefonların bilgisayar üzerinde kullanılabilmesine olanak sağlayacak olan ‘yansıtma’ özelliğinin eklenmesi duyuruldu.

Veri gizliliği ön planda olacak

Apple Intelligence adı verilen yeni yapay zeka hamlesiyle ilgili olarak etkinlikte yapılan açıklamalarda, veri gizliliğinin ön planda tutulacağı vurgulandı. Apple Intelligence'ın, bağlam odaklı bildirimler gönderebilme, yapay zeka ile görüntü oluşturma, ve uygulamalar arası görev gerçekleştirme gibi çeşitli yeteneklerinin tanıtıldığı belirtildi.

Bu yeniliği herkes beğenecek

Apple, kullanıcı verilerinin gizliliğine büyük önem vererek, özel sunucularda bulut tabanlı modellerden yararlanacak ve bu modellerin işlenmesinde Apple Silicon çipini kullanacak. Yıl ilerledikçe, Siri'ye entegre edilecek olan ChatGPT ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Siri'ye eklenen yeni özelliklerle birlikte, gerektiğinde ChatGPT ile iletişim kurulabileceği belirtildi. ChatGPT'nin iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya entegre edileceği ilerleyen zamanlarda duyuruldu. OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Apple ile yaptığımız işbirliği sayesinde ChatGPT'yi cihazlara entegre etmek için sabırsızlanıyorum. Bu yeniliğin sizin de beğeninizi kazanacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncellemeler ne zaman gelecek?

Apple, ilgili yazılım güncellemelerinin önizleme sürümlerini gelecek ay geliştiricilere sunmadan önce, bugün itibariyle geliştirici sürümlerini yayınlama planında olduğunu duyurdu. Yazılımın son sürümleri tamamlandığında ise sonbaharda genel kullanıma açılacak.

Yorumlar (0)