Macron "iki devletli çözüm" istedi

İsrail'deki temaslarını tamamlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede "iki devletli çözümü" desteklediklerini açıkladı.

DÜNYA 23.01.2020, 09:24 23.01.2020, 09:35
Macron "iki devletli çözüm" istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Başta Fransa olmak üzere iki devletli çözüme inanan Avrupa ülkelerinin, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımasını arzuluyoruz." dedi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ramallah'taki Başkanlık binasında bir araya geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görüşmede, bölgede yaşanan gelişmeler ile Filistin meselesi siyasi çözüm sürecinde gelinen son noktayı değerlendirdikleri ve görüş alışverişinde bulundukları bilgisi paylaşıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas görüşme sırasında, Filistin'in "iki devletli çözümü ve uluslararası kanunlar doğrultusunda barışın tesis edilmesini destekleyen" tavrından ötürü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür etti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise görüşmede, ülkesinin iki devletli çözümü destekleyen tavrını yineledi ve Filistin halkına, kendi kurumları ve ekonomisini oluşturması için destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

5. Dünya Holokost Forumu'na katılmak üzere dün İsrail'e gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sonrasında Filistin tarafına geçmişti.

Yorumlar (0)